Андрей Ляпчев (ISBN: 9789549890853)

Андрей Ляпчев (ISBN: 9789549890853)
Описание
Ключови думи Биографии, Българска литература, Литература

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В живота на Ан. Ляпчев се открояват три основни линии.
Първата е несъмнено Македония. През целия си живот роденият в Ресен българин прави всичко по силите си, за да подобри съдбата на македонските българи и да запази българщината в завзетите от съседите ни земи. Цялостната му дейност във ВМК, в ДП, като депутат, министър, шеф на правителството е подчинена на една идея - да се запази родния край от посегателствата на турци, албанци, сърби и гърци.
Втората е ДП. Ляпчев установява добро приятелство с П. Каравелов. След смъртта на последния ресенецът ще се оприличи като продължител и разпространител на неговото верую, на идеите и идеологията на Демократическата партия. Именно като изтъкнат представител на ДП той ще стане министър и за един период от десет години на два пъти, в голяма или малка степен, от него ще зависят съдбините на България - действията му около признаването на независимостта и "преговорите" по подписването на Солунското примирие.
Третата основна линия в дейността на Ляпчев е участието му в Демократическия сговор и заемането на министър-председател
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^