Английско-български речник на фото, кино и видео термини и дефиниции (2010)

Английско-български речник на фото, кино и видео термини и дефиниции (2010)

Английско-български речник на фото, кино и видео термини и дефиниции (2010)

от 9,50 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Езици, Езици, Речници, Учебник
Брой страници472

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящият "Английско-български речник за фото-, кино- и видеотермини и дефиниции" е второ издание. Първото отдавна е изчерпано поради големия интерес. Речникът съдържа около 5500 термини, които се използват както в специализираната литература, така и в практиката.
Основната задача на речника е да опише и разтълкува термините на филмопроизводството, за да улесни устната и писмена комуникация на работещите в областта на визуалните медии. Предназначен е за професионалистите в сферата на киното, телевизията и фотографията, както и за студенти от киноспециалностите, за киноразпространители и кинолюбители. Речникът е незаменимо помагало и за тези, които четат или превеждат текстове в областта на визуалните медии.
Основното съдържание на речника са специализираните термини от областта на кино- и фототехниката, правенето на снимки, звукозаписа и възпроизвеждането на звука, монтажа, разпространението на филми и тяхното съхранение. Включени са и термините от професионалния жаргон, които се използват на снимачната площадка. В настоящето второ издание на речника има "Апендикс", в който са добавени най-нови термини, предимно от областта на High Definition технологиите, както и пропуснати термини от първото издание.
Авторката на речника, Емилия Стоева, работи като оператор и преподавател в НАТФИЗ от много години и познава много добре професионалната терминология и проблемите, свързани с нея. Стоева споделя: "Ние не можем да спрем naвлизането на английската терминология на снимачните площадки. Но можем да помогнем за вярното и точно използване на термините и познаването на съдържанието им. "
Марин Дамянов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^