Описание
Ключови думиТрилър
Брой страници496

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Аномалия провокира с неподозирани връзки между събития и въпроси, вълнуващи всеки съвременен човек. Разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции.

„Аномалия успя да съчетае на пръв поглед несъвместими теми и събития, една малко позната легенда и съвършено нова идея за виртуалната среда – стряскащо реална, но и все още недопусната от хората. Надявам се след тази книга всеки прочел я да е осъзнал нещо повече за себе си, за силата на мислите и обичта, за способността на хората да намират илюзии, в които да оцеляват, за рисковете от свръхамбициите на хората за новия свят, който всички ние неусетно сме създали. Опитах да използвам и нов подход в разказването на сюжета, при което до последно читателят не е сигурен, че е отгатнал финала, нито кой от героите кой е в действителност. Преплитането на сюжетните линии и залагането на следи за четящия не беше лесна задача, а удоволствието от разплитането им оставям на читателя, споделя Людмила Филипова.

Една Коледа през 2011 г. Светът чака края си. Ватиканът – Второто пришествие. Пентагонът - Аномалията. Всички чакат… И нещо се случва. Нещо, което никой не е допускал. Освен може би сър Исак Нютон, посветил живота си да разчете кода на Завета и да научи тайните от пророчествата му.

Един таен църковен събор през 1721 г. , на който Нютон предупреждава Англиканската църква за фатална грешка, допускана в тълкуването на Библията. Грешка, повтаряна толкова дълго, че хората са я приели за истина. Ученият твърди, че е разчел с точност пророчествата на свети Йоан и Даниил и настоява светът да узнае истината. Епископът отказва да изпълни желанията му и Нютон се зарича да го стори сам. Ала не след дълго умира при неизяснени обстоятелства. Три века по-късно необяснимо по цял свят се появяват непознати ръкописи на Нютон, които го разкриват в съвършено нова светлина.

Една идея се превръща в най-мащабния проект на Пентагона – Етернеума. Проектът е за следващото виртуално ниво, което трябва да замени изчерпващия се в несъвършенства Интернет. Намесени са интереси за милиарди, за власт и глобален контрол, но вече не само над информацията, но и над човешката мисъл. Стъпка встрани от морала, крачка напред към всеобщия монопол и просперитет в технологиите, в свръхамбициите на хората. Докато не изправят света пред аномалия, немислима дори за човешкия ум.

Един принц - Флавио Киджи, последният наследник на десет вековна славна фамилия изчезва мистериозно на румънски остров. А той е единственият, който днес може да разкрие последните страници на най-пазения ръкопис на Нютон. Легенда разказва, че по време на конклава през 1721 г. , Маршалът на римокатолическата църква Аугусто Киджи - негов далечен чичо, изпълняващ функциите на папа, получава писмо с ръкопис на Нютон. Но по някаква причина оттогава никой не е виждал документа.

Един НетБорд начело с Пентагона, Гугъл, Фейсбук, Скайп, Туитър, Яху, Епъл, Майкрософт и други мощни корпорации се опитва да се бори със зачестяващите странни явления и задълбочаващата се аномалия във виртуалната среда, за която никой няма обяснение. Въпреки високите им технологични инцидентите ескалират и засягат всяка сфера на реалността на хората. И дори специалистите от Пентагона, създателите на Мрежата, не могат да уловят източниците им.

Една жена, Даниел Уокър, владее всевъзможни древните шрифтове, но почти не помни миналото си. Тя има единствено сестра си с нейните мравки. Живее и със задачата да разчете ръкопис на Нютон от преди 300 години, случайно открит във Ватикана. Той е поредният намерен в наши дни, но е и твърде различен. Не само защото е в писмо до папата, но и защото съдържа предсказанията на Нютон, по които той работи цял живот. Заради които прави открития в редица клонове на науката, разчита кода на Соломоновия храм и преизчислява пророчествата от Завета, за да разплете най-сетне тайната им.

Исак Нютон е убеден, че в тях е скрита пространствено-време
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^