Броеницата на Вида (2012)

Описание
"Броеницата на Вида" е рожба на Facebook, където си общува авторката Вида Пиронкова със своите приятели от България и света, тъй като самата тя живее в Атина.

В книгата има Пред Говор и След Говор - едно намигване към авторката и нейния интересен свят, изпълнен със спомени за Пловдив (нейният роден град), детството й, спомените за бележити българи, приятели на прочутия й баща - художникът Енчо Пиронков, преживявания от Италия, свързани с велики личности, както и приказки от Мрежата.

Ако публицистиката на Вида е нещо необичайно, то стиховете са нещо различно, интересно, отгоре на всичко това и лесно стават за песни.

Вида Пиронкова е родена в Пловдив, завършва пиано в СМУ Любомир Пипков и музикално-танцовата академия в Пловдив при проф. Георги Петров. Песента й Ела получава наградата на журналистите на фестивала Златният Орфей през 1993 г. Има издаден съвместен албум с Надя Ботева - Керванът. Пет години работи в Рим като консултант в галерията Ital Arte Fine Print" и галерист в "Studio d'Arte". Писала е критични статии по изобразително изкуство, работила е като редактор е в списание за архитектура, строителство и дизайн Детайли, и като музикален редактор в Балкантон. От 8 години живее в Гърция, където преподава пиано и прави авторски бижута. Предстои там издаването на албум с нейна музика и CD към нотите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^