Геология за всеки (2010)

Геология за всеки (2010)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиГеология
Езикбългарски
Брой страници376

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Във второто преработено и допълнено издание на "Геология за всеки" са разгледани позицията на Земята като планета, хипотези за произхода й и нейния състав (основни минерали и скали), процесите (вътрешни и външни), които ги формират. Описват се различните тектонски движения на земната кора - земетресенията, вулканизмът, и нейната история -еволюцията на кората, на организмовия свят (фауна и флора), довели до създаването на сегашния облик на Земята.
Достъпността на геоложките знания, логичността и последователността на изложението, многобройните фигури и цветните приложения правят книгата изключително полезна и необходима за широк Кръг читатели - любители естественици, гимназисти, особено в горните курсове на гимназии и на техникуми с природонаучна насоченост, помагало за учители по география, биология, екология, история. Може да се ползва от студенти на различни ВУЗ - геолози, географи, археолози, еколози, почвоведи, строители, архитекти и всички, които имат желанието да научат нещо повече за планетата Земя.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^