Големият ключ на Соломон (ISBN: 9789546261434)

Големият ключ на Соломон (ISBN: 9789546261434)

от 9,00 лв 3 оферти
Описание
Ключови думи Езотерия, Психология, Социология

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

До началото на XX век "Ключът на Соломон", като изключим една непълна версия, издадена на френски през XVII век, никога не е бил издаван, а от векове се е съхранявал в ръкописна форма, недостъпна за широката публика, а само за малцината щастливи учени, които имали достъп до най-вътрешните хранилища на големите библиотеки.
Първоизточник и съкровищница на Кабалистичната магия и първоизвор на по-голямата част от Церемониалната магия от Средновековието, "Големият Ключ" винаги е бил оценяван от окултните писатели като произведение с най-висш авторитет. Прочутият Елифас Леви го взема като модел, върху който основава своята забележителна книга "Учение и ритуал на Висшата Магия".
Този труд е редактиран от няколко древни ръкописа, намиращи се в Британския музей, от известния американски окултист Л. У. де Лорънс. "Големият ключ на Соломон" включва описание на различни магически практики, инвокации на духовете на планетите и елементите и много съвети както към ученика, така и към Майстора на Магическото Изкуство.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^