И други истории (ISBN: 9789544910686)

И други истории (ISBN: 9789544910686)
Описание
Ключови думиБългарска литература, Литература, Роман
Брой страници102

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Отделни разкази са публикувани във водещи литературни издания във Франция, Дания, Унгария, Великобритания и Сърбия. Наскоро излезе френското издание на книгата в парижкото издателство Арлеа под заглавие Азбука на жените в превод на Мари Врина-Николов.
Из българската преса за И други истории
 Георги Господинов е един от двама-тримата ни конвертируеми европейски автори. Разказите в сборника представляват сложна амалгама от ерудиция, прецизност и висш езиков пилотаж… След тази книга за разказвачите с амбиция в България остават два пътя - или да се пропият докрай, или така да си плюят на ръцете, че да замирише на изгоряло.
Деян Енев, в. Сега
 Господинов открива магически загадъчното в най-незабележимото, сивото, скучното, което изобразява с опрощаваща или с жестока ирония…
Проф. Елка Константинова, в. Литературен форум
 Истории, които приличат на деца от смесени бракове - с необичайно и запомнящо се лице.
Мирела Иванова, в. Капитал
 
 
 
Из чуждата преса за И други истории
 
 
Остро перо и нежен поглед - това са козовете на този млад 35-годишен български автор. С Георги Господинов се гмурвате в един въображаем свят, където всяка буква препраща към жена, всяка дума се люлее между тъгата и хумора. Чувствеността винаги е наблизо, а традициите се сблъскват със сегашното.
Le Nouvel Observateur, Paris
 
Като прочетеш тези двйсет разказа от България, толкова живи и остроумнити се иска да препуснеш с влак до тази страна, за която впрочем знаеш твърде малко. Истинска наслада!
Metro, Paris
 
 
Като Рабле, Господинов обича да смесва в своите разкази възвишеното с прозаичното, баналното с изключителното, шегата с ерудицията, Историята с всекидневието.
Page, Paris
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^