Кардиология Т. III (2004)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думи Медицина
Брой страници 762

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Значителният напредък в диагностиката и лечението на сърдечносъдовите заболявания през последните 10 години дава основания у нас да бъде издадена книга, която заедно с класиката да представи съществените и реално приложими достижения на съвременната кардиология.
Структурата на предлаганата книга "Кардиология" е традиционна и отговаря на клинично ръководство с практическа насоченост,
В първия том - "Обща част - диагностични методи и основни клинични синдроми" - са разгледани функциите на сърцето в норма и патология, анамнеза, физикално изследване и клинична симптоматология, неинвазивни методи на изследване - клинична електрокардиография, фонокардиография и звукови находки, пулсови записи, торакална и кардиорентгенография , ехокардиография с всички съвременни варианти, ЕКГ тестове с физическо натоварване, радионуклидна кардиодиагностика.
След това се разглеждат детайлно клиниката, диагнозата и лечението на основните клинични синдроми в кардиологията - сърдечна недостатъчност, хронична и остра (кардиогенен шок, остър кардиогенен белодробен оток), нарушение на сърдечния ритъм (тахиаритмии и брадиаритмии), антиаритмични медикаменти, проаритмия.
Вторият том на ръководството "Кардиология" включва: артериална хипертония, ендотелна функция В норма и патология (ендотелна дисфункция), атеросклероза и атерогенни дислипидемии, рискове за коронарна болест на сърцето, хронична и остра исхемична болест на сърцето - стабилна стенокардия, тиха миокардна исхемия, нестабилна стенокардия, остър миокарден инфаркт без елевация на SТ-сегмент, остър миокарден инфаркт с елевация на SТ-сегмент, усложнения на острия миокарден инфаркт, оценка на прогнозата след остър миокарден инфаркт, профилактика (първична и вторична) на исхемичната болест на сърцето. Последната глава е посветена на внезапната сърдечна смърт.
Сега (2004 г. ) излиза от печат и третият том на това ръководство "Кардиология". Той включва инвазивните катетър-базирани методи за диагноза и лечение на сърдечните заболявания, както и останалата част на "Специалната кардиология", посветена на нозологични единици: клапни пороци на сърцето, вродени сърдечни заболявания, перикардити, миокардити, кардиомиопатии, болести на аортата, ендокардити и други.
Авторският колектив включва дългогодишни сътрудници на Националния център по сърдечносъдови заболявания, сега Национална кардиологична болница (НКБ), които имат голям клиничен опит и съвременни познания в областта на клиничната кардиология, съвременни инструментални диагностични и терапевтични познания и опит, технически инструментални умения, предоперативна диагностика и индикации за кардиооперативно лечение, участие в следоперативно проследяване на болни с клапно протезиране, оперативна или инструментална (РТСА, стентинг) коронарна реваскуларизация, пейсмейкърна терапия, интервенционна катетърбазирана аблационна терапия, аритмология и др.
Авторите на това ръководство имат голям дългогодишен преподавателски опит с лекари, специализиращи кардиология, както и участие в студентското обучение на групи от последните курсове по медицина. Освен това в продължение на години те реализираха системна, на добро ниво научноизследователск а работа с клиничноприложен характер в областта на кардиологията и внедряване на нови, със значителна стойност инструментални инвазивни и неинвазивни методи за изследване, диагноза, лечение и профилактика на сърдечносъдовите заболявания.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^