Конституционно право (2013)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думи Икономика, Икономика, Право
Брой страници 787
Тегло 1253

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сегашното 4-то издание (2013 г. ) продължава представянето на българското конституционно право, както и основни черти на конституционализма по света. От предишното издание (2008 г. ), допечатвано и изчерпано, има 5 години. През това време в страната се проведоха парламентарни избори (редовни и предсрочни), президентски и местни избори, както и избори за европейски депутати; изборното право получи кодификация, натрупа практика, но и нерешени проблеми – накратко, демократичната държава се възпроизвежда. Състоя се и първият национален референдум, проведен въз основа на нов закон за пряката демокрация, въвел нова форма на допитване до народа, характерна за европейското пространство – гражданската инициатива.

Има новости и в Съдебната власт (Юдикативата): появи се нов „стълб в структурата на съдебната система – специализираните наказателни съдилища и прокуратури, с полагащо се място в книгата. Отделено е внимание и на присъщата за държава-членка на Европейския съюз правна фигура на преюдициалното запитване и нейните конституционни аспекти.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^