Корпоративни финанси. Кратък курс (2004)

Корпоративни финанси. Кратък курс (2004)

от 21,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думи Бизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Брой страници 236
Тегло 270

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Корпоративни финанси. Кратък курс" ви дава основните първоначални знания и възможности да изчислявате истинските си печалби и загуби от всеки инвестиционен проект в реални активи или в покупка на акции, облигации и други ценни книги.
От нея вие ще научите как по-точно да измервате риска на всяка инвестиция и по възможност да го намалите чрез
диверсификация на вложенията, анализ на чувствителността и някои симулационни модели.

Като четете книгата, вие ще разберете от какви източници можете да набавите необходимите средства за финансиране на инвестиционните проекти, каква е тяхната цена и оптималната им структура.
Полезна информация и знания ще получите също по въпросите за дивидентната политика на фирмата, управлението на запасите, оптимизирането на текущите вземания и задължения, както и на касовата наличност, финансовото планиране, изгодите и рисковете от сливанията на фирмите и пенсионните планове.

Тази книга не е достатъчна, за да решавате всички задачи при фирменото управление. Тя ви запознава по възможно най-достъпния начин с основите на съвремената теория и практика на финансовия мениджмънт. Ако вие сте я прочели, ще сте в състояние сами да правите справки за неясните и по-сложни въпроси в големите учебници по фирмени финанси. Но ако започнете самостоятелно да изучавате фирмените финанси направо от тези учебници, е много вероятно да се сблъскате с почти непреодолими затруднения. Те са породени от сложността на проблемите, от големия обем на книгите и най-вече от недостига на време.
Финансовите изчисления във фирмите могат да се извършват и чрез използване на готови компютърни програми. Без разбиране на същността и логиката на науката за корпоративните финанси вие ще възприемате резултатите от такива изчисления с недоверие и трудно ще можете да ги проверявате.

Учебното помагало "Корпоративни финанси" е нужно преди всичко на финансовите мениджъри във фирмите, банките и в другите самостоятелни стопански субекти. Но то може да бъде също изключително полезно за собствениците и ръководителите на предприятията, защото ще им позволи да разбират разработките и предложенията на финансовите мениджъри, а следователно и да ги контролират. Компетентното управление и реалният контрол във фирмите са главното условие за избягване на неприятните изненади и загубите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^