Критическата психология на политиката и историята (2014)

Критическата психология на политиката и историята (2014)

от 18,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думи Политика, Социология
Брой страници 560

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Демокрацията е най-сигурното убежище на олигархията, защото в нейните условия олигархичните кръгове не общуват пряко с народа, а чрез посредничеството на създадените от нея партийни елити. Няма партийна формация в условията на съвременната демокрация, която да не е създадена от един или друг кръг на олигархията, а демонстрираните противоречия между различните партии в един или друг момент всъщност са видимия израз на противопоставянето между олигархичните кръгове. Ето защо, илюзиите на масите, че по време на избори избират кой да ги управлява или че те решават по някакъв начин политическото си участие, е проява на едно колективно масово фантазиране!

Взаимоотношенията между олигархията, нейното партийно представителство и техните кореспонденции с интересите на съответната държава, в крайна сметка се определят от исторически и цивилизационно наложилите се традиции. Така например, в католическия и протестантския западен християнски свят, олигархията подчинява на своите интереси не само собствените си държави, но и съответните наднационални образувания! За разлика от православна Русия, в която по исторически и религиозни традиции самата олигархия е подчинена на държавата! Впрочем, такава закономерност е характерна и за всички останали културни и религиозни общности!
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^