Къде отиваш, човечество? (2000)

Описание
Човечеството не може да живее без прогнози за бъдещето. Въз основа на тях се съставят планове за действия. Без планове не само обществото, но и едно семейство трябва да живее "ден за ден". Краткосрочните прогнози (например обикновеният маркетинг) много често се потвърждават, а дългосрочните - никога...
Обикновено прогнозите се правят на базата на настоящето - действуващите сега закони и тенденции се екстраполират извън интервала от време на доказаната им валидност; ако сегашните закономерности се запазят, прогнозите се сбъдват; ако се появят нови, неотчетени или случайни фактори, прогнозите се провалят.
Въпреки несигурността на прогнозите, в днешната динамична и объркана епоха, изправяща хората пред много неизвестни, се налага да се постави въпросът: "Накъде вървиш, човечество?".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^