Наставление във вярата (ISBN: 9789549805277)

Описание
Ключови думи Философия, Религия

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

През август 1536 Жан Калвин, минавайки през Женева, бива убеден от Гийом Фарел да остане там и да участвува в реформацията в града. Градът е заявил на 21 май 1536, че ще живее от сега нататък според закона на благовестието и Божието слово и ще премахне всички папски злоупотреби. Старите структури са били премахнати. Сега трябва да се даде нов вид и форма на живота на църквата. С тази цел Калвин представя на градския съвет "Членове относно организацията на Църквата и поклонението в Женева, предложено от членовете в Съвета, 16 януари 1537. "

Катехизисът на Калвин от 1537, писан според препоръката на Декретите, е преведен на английски от Пол Т. Фърман и отпечатан за първи път през 1949 от Уестминстър Прес.

Катехизисът е част от една дълга традиция в християнското обучение. Формата, която Калвин дава на своя катехизис през 1537, е кратко изложение на тридесет и три глави на учението. В своя катехизис от 1542 на френски, 1545 на латински, Калвин възприема метода на въпроси и отговори, който не само дава сбити, кратки изявления на християнската вяра, но също помага на ученика да формулира правилните въпроси. Този катехизис замества "Наставление във вярата" от 1537. Но "Наставление във вярата" има своята стойност като кратко и стегнато обобщение на ранната теология на Калвин, която той вече е писал в Институтите от 1536.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^