Нови тематични и общи тестове по математика за 7. клас (ISBN: 9789549455083)

Нови тематични и общи тестове по математика за 7. клас (ISBN: 9789549455083)

Нови тематични и общи тестове по математика за 7. клас (ISBN: 9789549455083)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думи Математика, Учебник

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

От учебната 2006-2007 година се въвежда промяна във формата на националния изпит по математика за приемане на ученици след завършен 7. клас в профилирани гимназии и профилирани паралелки в гимназии и СОУ с интензивно изучаване на математика.
Националният тест по математика ще съдържа 42 задачи с четири възможни отговора и 8 задачи със свободен отговор. Всеки верен отговор ще се оценява с 1, 2 или с 3 точки. Общият брой на точките от теста ще бъде 100, а продължителността на изпита - 3 астрономически часа.
В предложения сборник са включени 33 теста. Те съдържат по 20 задачи с четири възможни отговора, от които само един е верният, и 2 задачи със свободен отговор.
Първите 27 теста са подредени по основните раздели на програмата по математика за 7. клас. Към всяка тема са дадени основни теоретични знания, след което са предложени по 3 теста, подредени по степен на трудност. Решаването им е добро средство за контрол и самопреценка на знанията по съответната тема.
Последните 6 теста са върху целия материал от програмата на МОН за националния изпит по математика след завършен 7. клас.
Предложените в сборника тестове са с по-малък обем от предстоящия национален тест по математика, за да се съкрати времето за тяхното разглеждане.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^