Одриското царство от края на V до средата на IV в (1994)

Одриското царство от края на V до средата на IV в (1994)

Одриското царство от края на V до средата на IV в (1994)

от 14,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиАнтики, Археология, Българска история, Чуждоезична, История
ЕзикАнглийски, български
Брой страници176

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Предлаганото проучване на монетосеченето на одриските владетели от края на V до средата на IV в пр. н. е. и направените чрез него изводи, касаещи неизяснени досега исторически събития, е извършено на базата на известните ни изследвания за историята и монетосеченето на одриските владетели, многогодишното събиране на информация за попадащите в колекционерите в България одриски царски монети, както и на монетите от личната ни колекция.
Възприетият подход в изследването е чрез един нов прочит на информацията, която носят изображенията и надписите от известните монети, допълнен със събрания от нас нов нумизматичен материал и данни от местонамирането му, да тълкуваме и допълваме непълните и често пъти противоречащи си исторически сведения, а не на базата на същите тези откъслечни писмени сведения от изворите да търсим отговори на въпросите, които ни поставят малкото известни и не достатъчно прецизно публикувани монети на разглежданите одриски владетели.
Предлаганото проучване на одриското царско монетосечене от края на V до средата на IV в. пр. н. е. се състои от единадесет самостоятелни статии, девет от които написани до края на 1989 г. Тъй като поради различни причини публикуването им се забави или не можа да се осъществи, предлагаме тези статии подредени в порядъка на постепенното въвеждане на новите идеи, свързани с нумизматиката и историята на одриските владетели от разглеждания период от време.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^