Оксфордски Библейски атлас (ISBN: 9789544073954)

Описание
Ключови думи Атлас
Брой страници 152
Тегло 371

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Българското издание на Оксфордския библейски атлас е подготвено на неговото последно, осъвременено трето издание на английски, в което са взети под внимание всички достижения на археологията, историята и тези дялове от богословието, които се занимават с историческото развитие и географските дадености на древния Близък изток.
Обемът от информация, който се предлага тук, е двадесет пъти по-голям от излизалите досега подобни пособия на български език.
Атласът има четири раздела.
Преглед на културния и историческия контекст на Библията, свързан със Светата земя и Древния свят.
Поместен е богат илюстративен материал.
Картографския раздел съдържа 26 прецизни и подробни географски крати, придружени с обяснителен текст. Третият раздел предоставя методите и достиженията на Библейската археология. Накрая е приложен подробен показалец на географските и историческите понятия с препратки към блгарските издание на Библията. Картите и показалецът са подготвени от проф. Н. Шиваров и проф. Сл. Въчанов.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^