Онлайн журналистика: Медиите в дигиталния свят (2012)

Онлайн журналистика: Медиите в дигиталния свят (2012)

от 24,99 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думи Публицистика
Брой страници 864
Тегло 1151

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата представлява монографично изследване върху онлайн журналистиката и дигиталните медии, но съдържа и много практически съвети, които могат да бъдат от полза не само за студенти, а и за широк кръг професионалисти в тази област.
В теоретичен план е проследена генеалогията на онлайн журналистиката чрез анализ на Интернета като среда за масмедии и инструмент за публикуване. Детайлно са разгледани медийните типове, характерни за уеб пространството, и съществуващите
различия между традиционната и онлайн журналистика. Очертани са спецификите на всеки етап от онлайн журналистическия процес - проучване, търсене и събиране на информация, създаване на нелинейно съдържание за уеб медии.
Отделено е място и на уеб дизайна, доколкото е свързан с информационната архитектура, организацията на съдържанието и методите за ефективност на сайтовете.
Онлайн журналистиката е привилегирована да съчетава най-добрите практики на "старите" и "новите" медии в конвергентни електронни форми. В книгата е поставен акцент и върху начините, по които традиционните журналистически умения се прилагат в онлайн среда за създаване на стойностно уеб съдържание.
Книгата дава знания за историята, същността, отличителните черти и еволюционните стадии на уеб журналистиката, видовете информационни сайтове и прилагането на основните журналистически принципи в интерактивна среда, както и конкретни практически насоки за настоящи и бъдещи онлайн журналисти.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^