Осемте стълба на емоционалното здраве (2012)

Осемте стълба на емоционалното здраве (2012)

Осемте стълба на емоционалното здраве (2012)

от 12,60 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думи Езотерия, Психология, Самоучител, Социология
Език български
Брой страници 360

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Страдате ли от негативни или прекалено много мисли?
Пречат ли ви вината, депресията, гневът, съжалението и болката да живеете така, както искате?
Желаете ли да промените живота си и да откриете как да постигнете истинско дълготрайно щастие?

Ако отговорът на някой от горните въпроси е „да, значи сте на правилното място.
Програмата на доктор Марк Аткинсън е удивително съчетание на методи от традиционната и алтернативната медицина. Тя е създадена така, че да ни помогне да отстраним физическите и психологическите пречки пред емоционалната свобода, да успокоим ума си, да чуем нуждите на тялото си и да подобрим качеството на живота си като цяло, преминавайки през осем основни стъпки, които д-р Аткинсън нарича „Осемте стълба на емоционалното здраве и истинското щастие:

1. Излезте от главата си
2. Станете господар на емоциите си
3. Живейте смислен и удовлевторяващ живот
4. Удовлетворете физическите си потребности
5. Открийте и излекувайте физическите дисбаланси
6. Открийте и излекувайте прихологическите проблеми
7. Приемайте и обичайте себе си
8. Създавайте позитивни връзки

Марк Аткинсън е лекар, който след петгодишна практика започва да изпитва редица съмнения спрямо традиционната медицина, която разчита главно на изписването на лекарства като средство за лечение. Като лекар му става ясно, че значителна част от мотивацията му да помага на другите се корени в нуждата му от самолечение. Той признава, че външно е създавал впечатление на успял и самоуверен човек, но вътрешно е бил уплашен, несигурен и нещастен. Неизлекуваните зависимости, депресията и ниското самочувствие са довели до криза на идентичността. Ето как той сам описва последвалите промени:

Точно тогава взех решение да бъда честен и да направя всичко по силите си, за да създам щастлив и пълноценен живот за себе си. Пътят към тази цел беше дълъг и пълен с предизвикателства, но ме промени из основи. Вместо да се ограничавам до традиционните медицински предписания, аз създадох свой метод, в който обединявам всички работещи за мен практики: хранителни, психологически и за самопомощ. През последните десет години съм използвал революционния си метод, за да помогна на хиляди хора да подобрят физическото и емоционалното си здраве и да намерят това, което аз наричам истинско щастие.

Методът на д-р Аткинсън е ефективен, тъй като е проверен в практиката с реални пациенти, постигнали ново ниво на здраве и щастие. Освен това е напълно практически – различните въпросници в книгата имат за цел да помогнат на читателя да преодолее най-честно срещаните бариери пред доброто здраве и емоционалната свобода: алергии и непоносимости към храни, дисбаланс на кръвната захар, липса на определени хранителни вещества, хормонални проблеми, дисбиоза и невротрансмитерен дисбаланс. Въпреки че всички тези състояния са фактор в 80% от случаите, повечето книги за пости­гане на щастие и емоционално здраве (особено пи­саните от психолози и психотерапевти) пропускат да им обърнат внимание.
Книгата „Осемте стълба на емоционалното здраве е начин да погледнем към своето душевно здраве от друг ъгъл, да открием своите индивидуални потребности и ценности, да придадем смисъл на всекидневието си и да достигнем едни по-висок етап в процеса на себепознание.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^