Петвековният геноцид (2013)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думи Българска история, История, Военна история
Брой страници 462
Тегло 420

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

О. з. Веселин Божков е работил 27 години в органите на Държавна сигурност. Бил е заместник-началник на турския отдел на Второ главно управление, а след това в продължение на повече от десет години - началник на турския отдел в Шесто управлене. Автор е на книгите "Заплахата остава", "Българската орисия", "Нашествието на ислямския фундаментализъм", "Заплахата настъпва", "Вековната агресия" и "Възродителният процес и българте мохамедани".
Българите не са пришълци в собствената си земя, а най-старото и древно население на Балканите. Те създават могъщи и велики държави в Източна Европа и Азия, като оказват огромно влияние в цивилизационното развитие на редица страни и народи.
В настоящата книга се разобличава лъжливата теза за "тюркския" произход на българите, както и спекулациите, че османлиите са се заселили по българските земи преди създадената през 681 г. Аспарухова България. Отделя се особено внимание на падането на България под турско робство, на геноцидната и асимилационна политика на поробителя. Подчертава се, че сегашните българи и бъдещите поколения не трябва да забравят зверствата по време на кърававата Априлска епопея от 1876 г. , геноцида над тракийските българи и другите трагични страници от нашата история, както и плановете на неоосманистите за възраждане на Османската империя и намеренията им за повторно завладяване на България.
В книгата се разобличават лъжите, фалшификациите и спекулациите на някои български, турски и чужди автори, които както Джъстин Маккарти ни уверяват, че не е имало турско робство и че не турците, а българите, след чудовищни издевателства, са избили 1,5 милиона деца, жени, старци от средите на османските мюсюлмани.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^