Пожелах и успях! (2014)

Описание
Ключови думи Психология, Социология
Брой страници 168

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

31 УДИВИТЕЛНИ ИСТОРИИ ЗА ЖЕНИ, ДОКАЗАЛИ, ЧЕ НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА РЕАЛИЗИРАШ СВОЯТА НАЙ-НЕВЕРОЯТНА МЕЧТА

Щом това е възможно на 60, значи е възможно и на 30

От няколко години аз пътувам по света и събирам истории за хора, преминали петдесетте години, които отказват да следват стандартните – и твърде печални! – представи за живота на тази възраст. Точно обратното – те продължават да живеят и да се забавляват – и често по-добре, отколкото на млади години! Интересното е, че повечето от тези, които са успели да осъществят мечтите си след петдесет, са жени. Общувайки с тях, аз разбрах нещо важно. Огромната грешка на много от съвременните жени е в това, че те изобщо не вярват, че ще получават удоволствие от живота след петдесет. Повечето са сигурни, че животът на жената забележимо се влошава към трийсетте, а към петдесетте приключва окончателно, а останалото време (а това са десетилетия!) просто трябва кротко да се доживее. Всъщност това е пълен абсурд – и след петдесет можете да осъществите мечтите си, каквито и да са те. В тази книга са събрани истории, които ни показват как можете да го направите.

Например има разказ за преуспяващата скулпторка Рошел Форд. Тя за пръв път взема инструментите в ръце, когато навършва 58. Просто цял живот й се искало „да си играе с железата. Или историята на Евгения Степанова, която започва спортната си кариера на 60. А днес е многократна световна и европейска шампионка по скокове във вода. Труден и опасен спорт, но на Степанова много й харесва. Няма значение колко необикновено изглежда заниманието, което води до осъществяване на мечтата. Например Силвия Уейнсток цял животе била учителка и започнала да прави торти чак на 51. Днес тя – без никакво преувеличение – е сред най-известните и високоплатени майстори-сладкари в света. Да, за тази цел трябвало да работи упорито повече от трийсет години. Но пък е доволна от резултата и е много щастлива. За каквото и да мечтаете – да намерите своето призвание, да оправите личния си живот, най-накрая да се справите с парите, да свалите излишните килограми, да започнете нова работа – всичко това е напълно възможно, независимо на колко сте години. Както казва една от героините в тази книга – Патриша Горг, изпълнила мечтата си на 61:„Правете това, което ви харесва. Ще се намерят хора, които ще кажат, че сте полудели. Няма страшно, те просто ви завиждат.

Тази книга не е предназначена само за хора над петдесетте. Когато четеш историите на жени, открили щастието на 60 или на 70, неволно си спомняш за тези, които се чувстват нещастни на 30, 40 или дори 20.

Разбира се, след петдесетте настъпва потенциално най - яркият и щастлив период в нашия живот. И все пак, иска ми се тези, които още не са достигнали до тази удивителна възраст, да прочетат книгата и да си кажат:

„Щом това е възможно на 60, значи е възможно и на 30!

Владимир Яковлев
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^