Растителна защита, том 1: Болести и неприятели по трайните насаждения (2009)

Растителна защита, том 1: Болести и неприятели по трайните насаждения (2009)

Растителна защита, том 1: Болести и неприятели по трайните насаждения (2009)

от 6,30 лв 2 оферти
Описание
Ключови думи Хоби, Направи сам
Брой страници 176

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата "Болести и неприятели по трайните насаждения" от проф. д. с. н. Йорданка Станчева съдържа богата информация за вредителите по овощните дървета, лозата и ягодоплодните култури. Опазването на трайните насаждения от тях представлява съществена част от технологията на отглеждането им.

Описани са болестите и неприятелите, специфични за отделните видове растения, техните причинители и мерките за предпазване с агротехнически средства, а при необходимост - чрез химични препарати (фунгициди и инсектициди). Интерес представляват и данните относно устойчивостта или толерантността на голяма част от широко разпространените сортове овощни култури към болести.

Поради огромния материал, който е включен в книгата, е направен опит за обобщаване на базата на систематичната принадлежност на отделните видове вредители.
Много ценен е указателят, в който ще намерите информация за видовете вредители.

Проф. д. с. н. Йорданка Станчева е преподавател в Лесотехническия университет - София. Научните й интереси са насочени в областта на растителната защита, селекцията на устойчиви сортове, биологичното земеделие и агролесовъдството. Публикувала е 36 монографии и книги и над 300 научни статии, значителна част от които са отпечатани в чужбина.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^