Сенките на забравените прадеди (2004)

Сенките на забравените прадеди (2004)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзотерия
Езикбългарски
Брой страници560
Тегло495

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

ГОЛЯМА книга за ГОЛЕМИ въпроси – Кои сме ние? Откъде идваме? Защо сме точно такива, а не някакви други? Какво означава да си човек? Запазената марка на Сейгън - Друян означава кристално ясно изложение… невероятни анекдоти… първокласна наука, написана на език, достъпен за всички.

Лабиринт от биология, психология, еволюция, факти, теории, вероятности, възможности и вдъхновение… Предупреждение към тези, които разглеждат човешкото положение като непоклатим стълб на върха на еволюционната планина, като златен часовник на края на огромната верига живи същества – те ще намерят в Сенките много тревожни факти.

Киркъс Ривю

Сенките на забравените прадеди беше избрана от Скуул Лайбръри Джърнъл за една от деветте най-добри книги на годината сред 40 000 заглавия:

Завладяващият стил е успял да постигне… яснота, която ще задържи интереса дори и на тези читатели, които въобще не се интересуват от наука. " Маями Хералд

"Вълнуваща и провокативна... Книгата е написана с невероятно майсторство и плаче да бъде видяна на филм, освен да бъде прочетена. "Поразителна... Просто празник. Завладяваща и елегантно написана, книгата разказва за произхода на живота на Земята, описва неговото разнообразие и характеристики и достига до своята кулминация в дискусията за природата на хората и за сложните следи от еволюционното минало на човечеството... Това е една невероятна история, разказана с много майсторство. " Файненшъл Таймс (Лондон)

Световноизвестният учен Карл Сейгън и прочутата писателка Ан Друян са описали Корените на човешкия вид - един ясен и завладяващ разказ за това, как хората сме станали такива, каквито сме. Сенките на забравените прадеди е вълнуваща сага, която започва с произхода на Земята. С много хумор и драматизъм книгата показва, че редица от нашите основни характеристики - самоосъзнаването, технологията, семейните връзки, подчинението пред властите, омразата към тези, които са дори и малко по-различни от нас, разумът и етиката - водят началото си от дълбините на времето и могат да бъдат обяснени чрез връзките ни с други животни. Сейгън и Друян се отправят на спиращо дъха пътешествие през времето и пространството, спират се на някои от повратните точки на еволюционната история и проследяват корените на секса, алтруизма, агресията, насилието и господството. Книгата им достига връхната си точка в едно изключително оригинално изследване на връзките между приматите и хората. Удивителна в своя размах, брилянтна в прозренията си и невероятно завладяваща, Сенките на забравените прадеди е триумф на популярната наука.

"В тази книга Карл Сейгън и Ан Друян хвърлят светлина върху някои от най-големите въпроси на нашето време, а и на всяко друго време. Понякога предлагат ясни обяснения, а друг път предизвикват читателя да се замисли върху тези истини, които смятаме за свещени. Сенките е една от тези книги, които задължително трябва да бъдат прочетени. " - "Ню Орлиън Таймс-Пикаюн"

"Изпълнена с невероятни анекдоти, игриво остроумие и хумор, широк набор свързани с проблема научни данни и (предупреждение към тези читатели, които се скандализират лесно) "откровена експлицитност по отношение на сексуалната тематика". " - "Нешвил Банър"

"Отдавна не бях попадал на нехудожествена книга, която да е толкова завладяваща. Понякога се хващах, че с обръщам страницата с нетърпение, все едно чета криминален роман и нямам търпение да разбера, кой е убиецът. " - "Копрус Кристи Колър-Таймс"

"Един изпълнен с красноречие опит да бъде поставено човешкото общество в своя контекст... Те използват същия завладяващ стил, който предопредели световния успех на Космос... Става дума за голяма история. Всъщност, това вероятно е най-голямата история. " - "Уърчестер Телеграм" (Масачузетс)

"Една цялостна и вълнуваща история... Философска, поетична, дори остроумна, с чувство на почти религиозно преклонение. " - "Буук Пейдж"

"Превъзходна... Една важна книга, която заслужава да бъде прочетена и обсъдена от възможно най-много хора. " - Монроу Стрикбергер, автор на учебника "Еволюцията", за "Сан Франциско Екзаминър-Кроникъл"

"Натрапчиво завладяваща. Карл Сейгън вероятно е най-добрият литературен стилист, който ни е дала американската наука след Лорън Айзли и Люис Томас. " - "Обзървър" (Лондон)

"Сякаш можем да чуем познатия му глас, който води читателя през времето от първите гърчове на Вселената, през развитието на ДНК и еволюцията до появата на съвременните примати. " - Ганет Нюс Сървис

"Приносите на Сейгън към все по-широкото публично възприемане на науката и към създаването на провокативни връзки между различни научни области са на изключително високо ниво и са от огромна полза за нашето общество. " - Джон Бакол, Институт за Напреднали Изследвания в Принстън, Ню Джърси

"В нея има секс. Има хумор. Има драма. Има всичко, заради което хората ходят на кино. " - Стив Найт, KIEV-AM, Лос Анджелис
 
----------------
 
КАРЛ СЕЙГЪН (1934-1996) е професор по астрономия и космически науки и бивш директор на Лабораторията за космически изследвания в университета в Корнел. Има огромни заслуги в експедициите на апаратите „Маринър, „Вайкинг и „Вояджър до планетите от Слънчевата система, за което получава медалите на НАСА за Изключителни научни постижения и (два пъти) за Всеотдайна служба към обществото.

В началото на кариерата си Сейгън е асистент на генетика Х. Дж. Мюлер – лауреат на Нобелова награда – като продължителните му изследвания в областта на произхода на живота започват през 50-те години на ХХ в. В текста към наградата „Мазурски, присъдена му от Американското астрономическо общество, се казва, че той има „... изключителен принос за развитието на космическите науки... Тъй като е специалист и в областта на астрономията и в биологията, д-р Сейгън има творчески принос към изследването на планетните атмосфери и повърхности, към историята на Земята и към екзобиологията. Мнозина от най-плодотворните съвременни специалисти в областта на планетните науки са бивши негови ученици или сътрудници.
 
АН ДРУЯН е секретар на Федерацията на американските учени, основана през 1945 г. с цел да се противопоставя на злоупотребата с науката и високите технологии. Като творчески директор на проекта на НАСА „Вояджър Интерстелар Рекърд тя е отговорна за изпращането в космоса на два апарата с рокендрол записи (и още много други неща) на борда. Тя е автор и продуцент на серията „Нова, както и на много други специализирани телевизионни програми.  Съавтор е на телевизионните серии „Космос и изпълнителен продуцент на техните осъвременени нови версии. Ан Друян е автор на романа „Известно разбито сърце и – заедно със Сейгън – на бестселъра „Комета. Участва и в написването на други книги, речи и многобройни статии. Също така е директор на „Ню Йорк Чилдренс Хелт Проджект.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^