Социалното конструиране на девиантния субект (2008)

Социалното конструиране на девиантния субект (2008)

Социалното конструиране на девиантния субект (2008)

от 8,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници192

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата се търсят историческите условия за възможност за появата и развитието на съвременния юридикомедицински ред, и то на базата на локална и актуална емпирия. Този юридикомедицински ред е сфера на власт и едновременно на познание, целяща регулиране на реалността
на 'отклоняващото се'. И доколкото е инстанция за социален контрол именно на „девиантното поведение" - а не просто на престъплението (мишена на юридическата власт) или на болестта (мишена на медицинското знание), - тази сфера се оказва важен социологически проблем.
Анализът на девиантните форми на юридикомедицинско
субективиране на индивидите, и то тъкмо в днешното българско общество, е стратегическата задача на изследването. А това го превръща в първа стъпка към една нетрадиционна социология на социалните отклонения.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^