Трънският край - очерци из неговото минало (2008)

Описание
Предлаганата книга е второ издание на труда на Стоянка Миронова "Трънският край - очерци из неговото минало", излязъл през 1971 г. в издателство "Наука и култура". Интересът към книгата е голям не само сред трънчани, но и сред културната общественост.
В нея тя е нарисувала богата и разнообразна картина на живота в своя роден край от най-далечно минало до седемдесетте години на миналия век.
Във формата на популярни очерци, на места емоционално написани, тя разказва за природата на Знеполе и Краище, за поминъка на трънчани през вековете, за участието им в националноосвободите лните борби, а по-късно и в антифашистката борба.
Специално място заемат просветното дело и културното развитие на Трънския край, на народния бит и свързаните с него обичаи. Спира се и на паметниците и красивите кътове в Трънско.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^