Улични песни (2013)

Описание
Ключови думи Литература, Поезия
Език български
Брой страници 52

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сашо СЕРАФИМОВ е роден на 30 август 1953 г. в Добрич. Завършва Славянския университет -София, специалност „Социална педагогика"
(1998). Работил е като драматург на Държавния куклен театър „Дора Габе" в Добрич (1984-1991); секретар на Народно читалище „Йордан Йовков" (1993-2013); главен редактор на списание „Антимовски хан" (от 2009); председател на Сдружението на писателите в Добрич (от 1997). Член е на Съюза на българските писатели от 2003 г. Лауреат е на международни фестивали на поезията в Братислава (2008), Варшава (2011), Истанбул (2012). Негови стихове са преведени на руски, украински, турски, молдовски, словашки, английски, полски, немски, френски, английски и др. езици.

Литературни награди: Трета награда на Международния фестивал на куклените театри „Златен делфин" за пиесата „Шивачът на приказки"
Награда за най-добра книга на „Дарик радио" (2010 г) за „Потъване на светлината".

Библиография:
„Белег" (в съавторство), 1979, Издателство „Георги Бакалов" - Варна
„Дума свободна" (1990), „Профиздат" - София
. Дарителят на сънища" (1994), ИК Давид 94" - Габрово
„Врата на хоризонта" (1998), ИК „Захарий Стоянов" - София
„Синият поглед на дървото" (2004), ИК „Няголова" - Варна
„Потъване на светлината" (2009), ИК Данет 45" - Пловдив
„Старците умират в края на света" (2013), ИК „Жанет 45" - Пловдив
Приказки за деца „Объркани приказки" (1995), Фондация за българска литература - София
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^