Владетели на Древна Европа (ISBN: 9789544743413)

Владетели на Древна Европа (ISBN: 9789544743413)
Описание
Ключови думи История, Военна история
Език български
Брой страници 120

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Представя събрани в едно биографиите на видни държавници от земите на древните елини, македони и траки. Тези силни личности със своите политически амбиции, забележителни качества на дипломати и военачалници, са едни от първите създатели на държавните устройства, които съществуват до днес.
Сред тях се открояват имената на военолюбивия Агамемнон, на мъдрия спартански законодател Ликург, на атиняните Солон и Перикъл, на могъщите тракийски царе Ситалк и Котис I, на македонските владетели Филип II и Александър III, подготвили света за нова епоха, както и имената на техните политически наследници, водили последните битки срещу победоносния Рим. Читателят има възможност да проследи събития от времето на прословутата Троянска война през XIII век пр. Хр. до окончателното завладяване на Балканския полуостров отвъд р. Дунав от римския император Траян през 106 г. сл. Хр.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^