Жлезите на съдбата (2009)

Описание
Според западната медицина, хормоните са продукт на вътрешната секреция. Това са определени химически вещества, които се изработват от специализирани жлези, преминават в кръвта и тя ги разнася по цялото тяло. Тези вещества се изучават от ендокринологията.

Древните източни мислители са наричали ендокринните жлези "жлезите на съдбата". В това определение е отразена огромната роля, която играе ендокринната система за жизнената дейност на човешкия организъм, за физическото и психическото здраве на личността.

Какви са тези тайнствени образувания, които играят толкова голяма роля в нашата съдба? Само един обобщен модел, който обединява всички области на познанието, ще ни позволи да проникнем в тайната им, да открием слабите места в съгласуваната им работа; и едва след това да се намесим, за да хармонизираме функциите им.
Емма Гоникман

"Старите идеи не могат да се придвижат напред, без нов ключ. Учителят винаги донася Новия ключ навреме... "
"Нервните центрове и секрецията на жлезите са бъдещето на медицината. Чрез тези сфери човечеството ще открие фините енергии, които засега ще наречем по-опростено - Дух... "
Рьорих

"Новата медицина ще се основава изключително върху науката за центровете и чрез това познание ще се правят подходящи диагнози и ще се осъществява лечението... "
"Ендокринологът едва започва да разбира. Много от нещата, които той сега обмисля, носят в себе си семената на бъдещата истина... "
""Равновесието на ендокринната система" и връзката между жлезите и кръвта; характерът, както и различните предразположения са най-важни и те трябва да се резвиват по-нататък... "
Учителят Дж. Кхул
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^