100 велики тайни на Втората световна война (2008)

Описание
Ключови думиИстория, Военна история
Брой страници576

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Никоя война не е нито красива, нито хуманна. Но войната си е война, а навикът – както се казва – е втора природа. Книгата 100 велики тайни на втората световна война предлага на читателя да се докосне до някои от тайните от това време, да вникне в това как и защо са действали хората – техните чисто човешки страхове, навици и амбиции. Всичко това води до някои наистина изключителни факти и данни, които ще научи всеки...

Така например умрелият през 1980 година собственик на железарското магазинче Джо Медор държал у себе си безценен ръкопис, открадната през четиридесет и пета година от Кведлинбургската църква, а именно – Кведлинбургското Евагелие от девети век. Безценна реликва, която е шестотин години по-древно от знаменитата Библия на Гутенберг, първото печатно издание в Европа.

Книгата привежда интересна история за следвоенната одисея на корветенкапитан Фон Ретел, който противно на заповедта да се предаде със своя екипаж и немската подводна лодка U-2670 в продължение на близо пет години още си плавал необезпокояван и грабел и нападал кораби, превръщайки се в пират! Когато вестниците на всички континенти съобщавали за тайнственото изчезване на кораби, съчинявали догадки за причините на трагедиите. А какво е станало, читателят ще научи, прочитайки тези интересни редове.

Почти невероятно звучи и историята за линейния кораб Шарнхорст – проглятието за кингсмарината. Този кораб трябвало да оглави фротилията, на която се възлагало, като се стовари върху пристанищните грладове на Англия, да доведе гордата страна до покорство. Но кариерата на Шарнхорст добила зволеща окраска- корабът унищожавал своите създатели и обслуга, а враговете не страдали от него. Зловещо и в същото време трагикомично звучи тази истина.

Засегнати са историите за ужасния край на семейството на Гьобелс. Странни обрати поема човешката психика, притисната от необикновени, ненормални, нечовешки обстоятелства.

Какво е станало с Ева Браун? Или изгорял ли е всъщност Хитлер и кого са намерили?

Известно е също така, че нацистите са повеждали упорити и доста успешни работи в създаването на ядрена бомба, но някои американски уфолози са на мнение, ча са успели в това благодарение на контекти с чуждопланетяни и то сс доста регулярен характер ...

Книгата поставя интересни въпроси като защо не са бомбардирали Освиенцим? Имало ли е подвиг на Николай Гастело? Кой е бил тайнственият информатор на Хитлер? И още много други интересни въпроси и любопитни разкрития...
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^