12 нови примерни теста за зрелостен изпит по история и цивилизация (2010)

12 нови примерни теста за зрелостен изпит по история и цивилизация (2010)

12 нови примерни теста за зрелостен изпит по история и цивилизация (2010)

Описание
Книгата е предназначена за учениците, които ще полагат матура по история и цивилизация и включва 12 примерни тестови варианта.
За всеки от вариантите са дадени верните отговори на задачите със структуриран отговор и обяснения на задачите със свободен отговор, както и подробен план-конспект на историческия въпрос.

Зрелостният изпит по история и цивилизация е организиран по начин, който регистрира нива на компетентност, свързани с проверката на знания и факти, познаването на "езика" на историческата наука - понятията, на уменията за четене и интерпретиране на исторически източници, както и с аргументирането на собствената позиция в писмена форма. Това означава, че от зрелостниците се очаква активно комуникативно поведение, което да покаже как чрез техниките на историята могат да постигнат разбиране за смисъла на информацията и какво е равнището на писмената историческа култура.

Решавайки примерните варианти в настоящото помагало, учениците могат да преценят доколко са подготвени за предстоящия изпит и ако имат пропуски, своевременно да ги отстранят. Препоръчително е не само да се правят справки с дадените отговори, но и да се търсят самостоятелни решения, което осигурява отличното представяне на зрелостния изпит по история и цивилизация.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^