13-те тайни на властта (2012)

13-те тайни на властта (2012)
Описание
Книгата "13-те тайни на властта" на Бернхард Мьостъл ще ви разкрие как да постигнете и как да използвате властта.

Изкуството на лидерството според "13-те тайни на властта":

Първа тайна: Разбери същността на властта.
Втора тайна: Използвай това, с което разполагаш.
Трета тайна: Осъзнай силата на илюзията.
Четвърта тайна: Изяви се като спасител.
Пета тайна: Забелязвай всеки потенциал.
Шеста тайна: Предизвиквай движение.
Седма тайна: Комуникирай разбираемо.
Осма тайна: Обезоръжавай враговете си.
Девета тайна: Мисли в перспектива.
Десета тайна: Спазвай мярката.
Единайсета тайна: Фокусирай се върху същественото.
Дванайсета тайна: Живей със съзнанието за власт.
Тринайсета тайна: Стани неуязвим.

Мнозина смятат властта за мрачен феномен. Човек, който се стреми към властта, обикновено е подозиран, че възнамерява да злоупотреби с нея и да манипулира околните. Ала историята на човечеството показва, че властта е вездесъщ инструмент за поддържане на ред в природата, тя е незаменима величина - винаги я е имало и винаги ще я има. Всяко общество, всяка фирма, дори всяко семейство се нуждае от управление. Бернхард Мьостъл, великолепен познавач на източноазиатската философия, подхожда към темата със спокойствието и ведростта, характерни за китайските мъдреци. В "13-те тайни на властта" той проследява историята на властта и доказва защо съзнателното и отговорно боравене с нея е единственият начин да я съхраниш трайно и да бъдеш успешен лидер. ли

Бернхард Мьостъл, роден през 1970 г. във Виена, прекарва дълги години в Азия. Води семинари по лидерство и обучение на екипи. Автор е на научнопопулярни книги, които се ползват със значителен успех. Съществена част от опита си дължи на многократното си пребиваване в прочутия манастир Шаолин в китайската провинция Хънан, където опознава всекидневието на монасите и изучава техните идеи. Впоследствие се възползва от натрупаните знания за своите книги и семинари.

Известни бестселъри на Мьостъл са: „Шаолин. Не е нужно да се бориш, за да побеждаваш!, „Очертаеш ли границите, отваряш нови пътища и „Изкуството да яздиш дракон.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^