28 стъпки на Тайдзи Цигун (2005)

Описание
Ключови думиСпорт

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Двадесет и осемте стъпки на Тайдзи Цигун е традиционна китайска система от движения, дишане и контрол върху вътрешната енергия ци. В нея са съчетани теорията за меридианите и традиционната китайската медицина. Всяка стъпка е представена в три части: теория, метод и функции. Подходът се основава върху хармонията между ума (сърцето), дишането и енергията по време на упражняването на всяка стъпка, като се поставя ударение върху вътрешната воля и концентрацията (И Нян) или върху съчетаването между външното и вътрешното, с ударение върху вътрешното. В тази изключително полезна и практична система се обръща съществено внимание върху Ритъма на дишането, Теорията, метода и функциите на всяка стъпка и концентрацията. Двадесет и осемте стъпки на тайдзи цигун съчетава предимствата и ползата както на тайдзицюан, така и на цигун. Системата притежава твърдост и мекота, пълнота и празнота, тишина и покой в движението, непрекъсната последователност на стъпките, мекота и хармония, както и съчетаване на воля (И), жизнена сила (Ци) и дух (Шън).

Книгата се препоръчва на всички, практикуващи бойни изкуства, както и на тези, които искат да подобрят своето здраве и да развият и култивират своята вътрешна енергия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^