37-мото пророчество (ISBN: 9789542812036)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиФентъзи, Литература
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

След „Колекционерът и „Порталите на отвъдното време продължават вълнуващите приключения на близнаците Рафаел и Рафаела, станали любими герои на стотици тинейджъри по света.

По четирите краища на света Рицарите на Необичайното използват силата и способностите на Стром, за да скрият от простосмъртните съществуването на невидими светове.
Но Организацията е развълнувана: трийсет и седмото и последно предсказание на великия астролог Нострадамус, до този момент пазено в тайна, ще й бъде разкрито.
Кандидат-рицарите, близнаците Рафаел и Рафаела, се готвят за най-лошото...

-----------------

Беноа дьо Сен Шама е роден през 1970 г. Завършил икономика, изучавал политически науки; съветник на Председателя на Лувъра от 2005 г. ; доцент в Института за политически науки от 2000 г.

Еманюел е родена през 1973 г. Има магистърска степен по литература, школата на Лувъра, диплома по Политически науки (1998 г. ); доцент в Института за политически науки в Париж от 2002 г. Те са женени, имат три деца и са кавалери на Ордена за изкуство и литература.

Книгите им са отличени с множество литературни награди, сред които - на Неподкупните, Сент-Екзюпери и Европейската литературна награда.

Лувърът заема централно място в живота им: Беноа работи там, Еманюел е минала през Школата на Лувъра, а редица от книгите им са свързани с това удивително място. Също така, с помощта на илюстратора Франсоа Плас, те са направили сценария за интернет сайта на Лувъра за младежи. Именно по време на едно среднощно посещение на музея, на светлината на факлите, им идва идеята за СТРОМ, фантастична сага, черпеща идеи от една правдоподобна, вкоренена в реалността измислица, жанр, който те кръстиха „мечтателство.

----------------------------------

Семейна традиция е в основата на всичко: в семейството на Еманюел, на Коледа, всяко дете трябваше да прочете една коледна приказка. Когато се сгодихме, си казахме: „защо да не измислим някаква история?. Написахме първата си приказка в седмицата на сватбата ни (1997 г. ). Две години по-късно, в момента на раждането на дъщеря ни Летисия, отпечатахме нашата трилогия „Приказки за азбуката (1999 г. ), която получи Наградата „Сент-Екзюпери).

За този странен писателски тандем те споделят: „Пишем на четири ръце, прибягвайки към различни техники, за да „кръстосаме нашите въображения, които доста се допълват. За нас писането е удоволствие и отмора: винаги сме носили малко тефтерче под ръка; повечето от сценариите за нашите приказки сме написали в ресторанти, на необичайни места (например измислихме първата история за „Приказки за шесте съкровища по време на среднощно посещение на Лувъра) и по време на разходки и пътешествия. Нашите истории имат претенциите да са мост между класическата приказка и съвременния свят. Те са адресирани както към малките, така и към големите деца, и няма по-голямо удоволствие от това да срещнем родители или баби и дядовци, които са прекарали приятно, като са ни чели сами или с децата си. Мотивацията ни е да донесем малко радост, емоция, оптимизъм, да окуражим вкуса към четенето и да измисляме нови светове, чиито граници са само в собственото ни въображение.

Публикувахме първия си роман: заглавието му е „Тайната на свещената Стела. Касае се за фантастичен роман, чието действие се развива във въображаем свят, едновременно много близък и далечен от нашия.

От 2002 г. ние преподаваме в Института за политически науки около темата „кратки форми (разкази, новели, афоризми, исторически формулировки, лозунги и т. н…. и дори автентични цитати, събрани в барове и бистра).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^