Административнопроцесуален кодекс: Коментар (2006)

Административнопроцесуален кодекс: Коментар (2006)

Административнопроцесуален кодекс: Коментар (2006)

от 20,40 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право
Брой страници524
Тегло576

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

С приемането на Административнопроце суалният кодекс (АПК) се сбъдна дългогодишната мечта на българските административисти. Той е първата кодификация на материята на административното производство, откакто съществува нашата държава.

Разбира се АПК не е идеален. И като първи кодекс в тази материя не може да бъде такъв. Няма как да не се появят някои неясноти, които по начало съпътстват приемането на всеки закон, още повече когато е напълно нов. Далеч по-важно е обаче, че той прави радикални стъпки напред…

И, разбира се, най-същественото достижение е създаването на отделна система на административно правосъдие.
От приемането на Кодекса печелят всички участващи в административния процес - гражданите и организациите, администрацията, съдиите...
Реформата в административния процес се случва сега. И всички имаме много да учим, за да сме в крак с нея.
Предлаганият Коментар е първият по рода си в нашата правна литература. Авторите (една част от които са участници в работната група по изработването на Kодекса) са се постарали да дадат възможно най-пълен коментар на разпоредбите на АПК, като не са спестени и критичните им бележки. Макар, и да са имали свой собствен поглед върху материята и не винаги да са съгласни с влезлите в сила текстове, като цяло Коментара дава пълен поглед върху АПК.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^