Агресията като шанс (ISBN: 9789542603719)

Описание
Ключови думиМедицина, Психология, Здраве, Здраве
Брой страници374

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Агресията като шанс е блестящо приложение на терапевтичния подход на Далке, тълкуващболеститекат онай-откровените послания на душата. Новатаму
книга си поставя за цел да реабилитира един от най-древните принципи с огромно значение за личното и общественото здраве -принципа на агресията.
Първата част разглежда проявленията на марсовия прин¬цип в митологията и историята на цивилизацията; в актуални „болести\" на съвременното общество, каквито са национализ¬мът и ксенофобията.
във втората част на книгата авторът тълкува симво¬личните прояви на агресията в общо разпространени болестни картини, каквито са:
детските болести;
инфекциите-гъбички, бактерии, вируси;
алергиите - астма, невродермит, копривна треска и др. ;
болестите на автоагресията;
болестите на устата и зъбите;
хиперактивността при децата.
Агресията не е равнозначна на насилието, твърди Рюдигер Далке. Агресията е съзидателна сила, без която е немислимо утвърждаването на индивида; тя е и оръжието, с което всеки води своята лична свещена война срещу „дракона на злото\".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^