Академик Стефан Младенов - Човекът, преподавателят, ученият (2013)

Академик Стефан Младенов - Човекът, преподавателят, ученият (2013)

от 16,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Българска история
Езикбългарски
Брой страници220
Тегло482

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Стефан Младенов бележи един от върховете на българското езикознание. Учен с необикновена природна надареност, с многостранна и задълбочена подготовка, той създава дело, което е удивително богато по количество, проблематика, научни наблюдения и изводи. Световноизвестен езиковед, акад. Младенов е член на Академията на науките на СССР, на Полската академия на науките, доктор по философия на Пражкия университет. Преподава история на българския език, българска диалектология, български синтаксис, българска етимология, общо езикознание, увод в индоевропейската граматика, индоевропейска морфология и словообразуване, староиндийски, готски, старовисоконемски език и др. Книжовното му наследство наброява над 1100 монографии, статии и студии.
Първата част на книгата очертава обликът на човека, преподавателя и учения Стефан Младенов. Разкрита е преди всичко научната дейност на видния езиковед, за да се изтъкне приносът му за родното езикознание. Втората част е посветена на семейството на големия учен. Тези страници от личния му живот правят образът на учения да изглежда по-земен, по-близък до обикновените хора. Изданието е предназначено за широка читателска публика.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^