Актуални проблеми на трудовото и осигурителното право Т. 1 (2005)

Актуални проблеми на трудовото и осигурителното право Т. 1 (2005)

Актуални проблеми на трудовото и осигурителното право Т. 1 (2005)

от 15,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници266

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

На 10 юли 2002 г. с решение на Академичния съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" беше създадена първата в България Катедра по трудово и осигурително право. Нейните членове приеха този акт като признание за мястото на трудовото и осигурителното право в правната система, за тяхното значение за правното регулиране на обществените отношения на съвременния човек и за тяхната роля в превръщането на България в истинска социална държава. Наред с отговорната си работа за обучението на студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ние смятаме за първостепенна своя задача да полагаме усилия за развитието, на трудовоправната и осигурителноправната наука. Резултатите от своята изследователска дейност ще публикуваме в поредицата "Актуални проблеми на трудовото и осигурителното право".
Том 1 на тази поредица е посветен на незабравимата памет на доц. Елисавета Христова - една от първите български учени, посветили творческата си дейност на трудовото и осигурителното право. За някои от нас тя е рано напуснал ни колега, за други - незабравим преподавател, за трети - име от научните издания, а за всички, които я познаваха - един жизнен, всеотдаен, горящ в работата си учен и преподавател. Нашите научни изследвания, поместени в този сборник, са малък реверанс към преподавателския и творческия й път.
С благодарност приехме отклика на колеги извън катедрата -както от Софийския университет, така и от други висши училища и от съдебната система - да включат свои студии в този сборник. Надяваме се това да стане традиция.
Очакваме поредицата "Актуални проблеми на трудовото и осигурителното право" да се превърне в интересен научен форум по проблемите на законодателството и науките за трудовото и осигурителното право.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^