Алано-древнобългарското писмо (2011)

Алано-древнобългарското писмо (2011)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, Езици, Езици, История, Наука
Езикбългарски
Брой страници248

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Живко Гочев Войников е роден на 24.12. 1966 г. в гр. Хасково. От 1970 г. живее в гр. Стара Загора. През 1984 г. завършва средното си образование в гимназия. След наборната служба в армията следва хуманна медицина във Висшия медицински институт в гр. Стара Загора, през времето 1986-1992 г. От 1992 до 2002 г. работи като лекар, офицер (ст. л-т) от БА (началник „Медицинска служба" в ракетен дивизион - под. 22130 гр. Стара Загора), защитава специалност „Неврология". След напускане на армията (поради „реформата" и унищожаването на Ракетните войски) работи в доболнична-та помощ (ДКЦ и ИППМП). Семеен, с едно дете.
Интересите в областта на историята са още от ученическите му години. Занимава се с история на България, Балканите, българските земи, останали извън пределите на Родината, също с история на Изтока (Средна и Централна Азия) и въпроса за българската етногенеза. Интересува се и от сравнителна лингвистика и българска диалектология. Автор е на книгата „Етногенеза и миграции в Евразия, през древността и Ранното средновековие и мястото на древните българи в тях", изд. „Тангра-Танакра", С. , 2009.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^