Алеко Константинов. Биография на четенето (ISBN: 9789540112534)

Алеко Константинов. Биография на четенето (ISBN: 9789540112534)

Алеко Константинов. Биография на четенето (ISBN: 9789540112534)

от 6,21 лв 2 оферти

Офертите за продукта

 

Алеко Константинов. Биография на четенето

6,21 лв
Информация в магазина
към магазина »
slaveikov.bg
 

Алеко Константинов. Биография на четенето

6,56 лв
Информация в магазина
към магазина »
bookpoint.bg
Описание
Автор Инна Пелева
Език български
Брой страници 432

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Повече от век личността и творчеството на А. Константинов са настойчиво коментирани от изследователите на българската литература. В центъра на този интерес винаги е стояла книгата „Бай Ганю. Многогласните спорове около нея всъщност изговарят разбирането и неразбирането, единението и противопоставянето между високите и ниските етажи на националната култура, между писаните и устните й версии, между учените и уличните й въплъщения.

Българската текстовост постоянно и във всичките си регистри, във всичките си репертоари (като интерпретира, преправя, адаптира за деца, фолклоризира, илюстрира и пр. ) „отговаря на Алековите невероятни разкази. Сигурно и защото те реализират специфичен антиезик, който оспорва думите, историите и патосите на класическата национална идеология. Проф. дфн Инна Пелева преподава българска литература и етнология на литературата в ПУ „Паисий Хилендарски. Автор е на книгите: „Четени текстове. Студии върху съществуващи и липсващи страници в българската литература (1994), „Идеологът на нацията. Думи за Вазов (1994), „Ботев. Тялото на национализма (1998), „Възраждания. Българистични студии (1999), „Места от конспекта (2000), „Алеко Константинов. Биография на четенето (2002).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^