Александър Македонски (ISBN: 9789549420043)

Александър Македонски (ISBN: 9789549420043)
Описание
Ключови думиИстория, Роман
Брой страници352

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Александър въобще не е имал сексуален живот. Той се е наслаждавал да прави с царствата и особено с крепостите това, което нормалните мъже вършели с жените.
На двайсетгодишна възраст Александър наследява баща си Филип като владетел на гръцкия свят на изток от Адриатика. Шест години по-късно завладява могъщата Персийска империя, а когато е на трийсет, победоносно повежда армията си до границите на познатия тогава свят. Властва над империя, когато се разпростира от Средиземно море до Хиндукуш. Но още преди да е навършил трийсет и три, умира.
Кой е бил Александър Македонски - деспот, мегаломан, бисексуален, завоевател, прекрояващ картата на света? Филип ли е истинският му баща? Отцеубиец ли е Александър? Как създава най-голямата световна монархия в древността? Как пренася култура и цивилизация с меч в ръка? Каква е истината за трите съпруги и хомосексуалността на Александър? Защо докато се бие с персите, повече гърци воюват срещу него, отколкото за него? Как умира той?
Пол Картлидж разказва истинската история на завоевателя и стратега, владетеля и тиранина, мъжа с блестящ ум и сложна сексуалност, пълководеца, който никога не е знаел кога да спре и не го е направил до смъртта си.
 
Пол Картлидж е от малкото автори, които могат да пишат четивно и интригуващо, без това да е за сметка на историческата правда.
Норман Дейвис
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^