Анализ на бизнес данни с Excel (ISBN: 9789549341218)

Анализ на бизнес данни с Excel (ISBN: 9789549341218)

от 22,45 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИнформатика

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Анализ на бизнес данни с Excel

Тъй като е едно от най-широко разпространените настолни приложения, създавани някога, Excel е добре познат на всеки, който притежава компютър и клавиатура. Въпреки това повечето от нас не познават изцяло всичките му възможности, най-вече защото напоследък Excel набра много мощ, гъвкавост и комплексност. Истината е, че освен изчисленията на суми и средни стойности, в електронната таблица съществуват много начини, с които Excel може да улесни работата ви. В действителност голяма част от фирмите непрекъснато използват Microsoft Excel, мениджърите им събират данни от други системи и ги преглеждат с помощта на мощните инструменти за анализ и визуализация на Excel.
Анализ на бизнес данни с Excel ви показва как да разрешавате ежедневните бизнес задачи, като се възползвате максимално от характеристиките за анализ на данни в Excel. Вместо да акцентира върху отделни функции и характеристики на Excel, настоящата книга се насочва директно към нуждите на бизнес потребителите. Тя разглежда техники, с които да извлечете максимума от Excel и множество начини да приложите статистическите и програмни възможности, които дава, при разрешаването на специфични бизнес задачи. Ще се научите:
Да използвате вградените характеристики на Excel като обобщени таблици и диаграми, за да изследвате бързо данни
Да разработвате приложения, които прогнозират бъдещи събития, базирайки се на минали резултати
Да създавате тестови модели, които поддържат променливи условия
Да наблюдавате качеството на процеси с помощта на статистически анализ
Да прилагате регресия към голям брой метрики, за да идентифицирате връзки
Да изграждате приложения, които лесно да бъдат актуализирани и адаптирани към специфичните нужди на потребителите
Да оптимизирате с помощта на инструментите Goal Seek и Solver на Excel
Да представяте максимално ясни и ефективни резултати на потребителите
Анализ на бизнес данни с Excel е насочена към нарастващия пазар за анализ на данни. Счетоводители, мениджъри, анализатори и инженери ще научат как да превърнат функционалността на Excel в действителни решения на реални бизнес проблеми.
Джералд Найт има приблизително тридесетгодишен опит в компютърната индустрия като разработчик, учител и консултант. През последните 10 години той е специализирал в разработването на Excel.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^