Английски език за 5. клас Подготовка за външно оценяване (ISBN: 9789541806647)

Английски език за 5. клас Подготовка за външно оценяване (ISBN: 9789541806647)

от 3,15 лв 2 оферти
Описание
Драги ученици,
Предлагаме ви сборник от тестови задачи по английски език, които в процеса на вашата подготовка през учебната година ще ви помагат допълнително да проверявате знанията и уменията си. Тестовите задачи ще ви дадат отлична възможност да прецените нивото си и да развивате уменията си, за да може с лекота да преодолявате трудностите в изучаването на чуждия език. Успешното изпълнение на тестовете ще изгради у вас самочувствие и желание за по-нататъшно повишаване на чуждоезиковото ви ниво.
Сборникът съдържа десет теста, като всеки от тях се състои от три части.
1. Задачи за слушане с разбиране
Тази част включва 4 текста под формата на кратки диалози. Обикновено участници в тях са двама говорещи: момче и момиче, момче и момче, момиче и момиче, а в редки случаи – дете и възрастен човек. Темите на диалозите са от кръга на заобикалящия ви свят, а лексико-граматичните единици, използвани в тях, са част от задължителното учебно съдържание, което изучавате в училище.
Към всеки диалог има два въпроса (не непременно въпросителни изречения), които целят да проверят доколко добре сте разбрали разговора. За да отговорите правилно на въпросите, е необходимо най-напред да се запознаете с тях, като след това прослушате диалозите два пъти и оградите с кръгче един от следните избори – а, b или с.

2. Задачи за попълване на изречения
Тази част цели да проверите знанията си по граматика и умението си да разпознавате безпогрешно правилните структури. Тя включва 9 изречения, във всяко от които има пропусната дума или израз. Отново след внимателно прочитане е необходимо да направите вашия избор, като оградите съответния вариант – а, b или с. След това попълнете празното място в изречението със същата буква или отговарящата на нея дума/израз.

3. Задачи за четене с разбиране
Тази част включва кратък текст и въпроси след него. Препоръчваме ви първо да прочетете текста, за да схванете най-общия смисъл на четивото. Обърнете специално внимание на заглавието – то ще ви ориентира каква е същността на темата. След това прочетете внимателно въпросите, но не бързайте с избора на отговор. Направете справка с текста, за да откриете точните думи, които съответстват на правилните отговори. Заградете ги и попълнете празните места.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^