Английски език за държавния служител (ISBN: 9789548805735)

Английски език за държавния служител (ISBN: 9789548805735)

Английски език за държавния служител (ISBN: 9789548805735)

от 9,00 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници
Брой страници288

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

\"Английски език за държавния служител\" е предназначен за служители в държавната администрация на Република България с различно ниво на владеене на езика.
В него читателят ще намери в обобщен и практично структуриран вид необходимата лексика и фрази от професионалната сфера на работа на държавните служители.
Авторът е водещ експерт в държавната администрация с дългогодишен опит като преподавател и преводач по английски и гръцки език.
 
 
Съвременна България се нуждае от модерна и способна държавна администрация, която е в състояние да посреща смелите предизвикателства на времето и да отговаря на високите изисквания и очаквания на гражданите, бизнеса и партньорите ни от Европейския съюз за добро обслужване и висока професионална етика. Предоставянето на качествени административни услуги изисква солидна подготовка в различни области на живота. Без съмнение чуждоезиковата квалификация е важен елемент в професионалния облик на българския държавен служител, а доброто владеене на английски език - ежедневна необходимост в неговата работа.
Водена от тези разсъждения, реших да съставя настоящето специализирано помагало по английски език, чиято цел е да даде в синтезиран вид най-необходимите езикови познания и подготовка в сферата на публичната администрация.
Учебникът е предназначен за служители с различно ниво на владеене на езика, от начинаещи до напреднали. Всеки един от осемте раздела е структуриран в четири подраздела - речниково-текстови, комуникативен, граматически и практически (упражнения). Учебникът може да се използва, както за работа в група, така и за самостоятелна подготовка, тъй като голяма част от текстовия материал на английски език е даден с паралелен превод на български. Този подход на структуриране е възприет и в първото приложение на учебника, където в съпоставителен план на български и английски език са представени избрани текстове от закони, отнасящи се до работата на държавната администрация. Второто приложение е посветено на деловата кореспонденция и представя основните правила за нейното правилно оформяне съгласно англоезичната традиция. Третото приложение съдържа образци на документи с практическо приложение в работата на държавния служител.
Помагалото не претендира за правна и фактологична точност и изчерпателност. Неговата основна цел е да представи текстовете в граматичен и лексикален аспект и да запознае читателите с \"езика на професията\".
Искрено се надявам, че \"Английски език за държавния служител\" като първи по рода си на българския книжен пазар ще се окаже полезен не само за повишаване на езиковата квалификация на служителите, работещи в институциите на централната и местна власт, но и за всички, които се интересуват от въпросите на държавната администрация и деловите отношения.
Надежда Маслева - Данчева
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^