Английско-български/Българско-английски речник - застраховане, банково дело, борсова търговия (ISBN: 9789546499752)

Английско-български/Българско-английски речник - застраховане, банково дело, борсова търговия (ISBN: 9789546499752)

Английско-български/Българско-английски речник - застраховане, банково дело, борсова търговия (ISBN: 9789546499752)

от 38,25 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Право, Речници
ЕзикАнглийски, български
Брой страници872

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Речникът съдържа над 20 000 термина, необходими за ползването на специализирана англоезична литература. Той е предназначен преди всичко за хора, чиято професионална кариера, настояща или бъдеща, е в областта на застрахователното дело, банковата дейност и борсовата търговия, както и всички тези, които използват доку¬ментация, изготвена във или предназначена за други европейски страни (преди всичко страни-членки на ЕС). Безспорно речникът ще бъде много полезен и за изучава¬щите английски език, студентите, докторантите и преди всичко преводачите, чиято професия е свързана с превод на застрахователна, банкова, борсова и европейска литература. Точно за тях на най-специфичните термини са дадени и дефиниции за значението, с което се използват в конкретната област.
Термините в речника са подредени по азбучен ред. а не в групи. Дългогодишната ми практика сочи, че това е най-ефективният и лесен начин за ползване на специализирани речници, какъвто е и настоящият, избягвайки всякакви ненужни препратки.
Термините са подбрани по начин, осигуряваш едно добро покритие на включе¬ните в него области на познание. Поради липсата на такъв тип речник на българския пазар, особен акцент е поставен върху термините, използвани в областта на застрахователното дело и европейската терминология. Английският език се развива непрекъснато и се обогатява, затова стремежът при подготовката на това изда¬ние беше да се включат най-съвременните езикови форми и словосъчетания.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^