Античен бронз от България (2015)

Описание
Тази книга е плод на дългогодишен труд и научни дирения, съпътствани от работата, която съм вършела в Музея с огромно удоволствие през последните десет години. Интересът ми към проблемите на античния бронз бележи началото си от далечната 1984 година, когато България стана домакин на Четвъртия международен конгрес по римски бронз. На проф. Александра Милчева и дължа огромна благодарност за предоставената възможност да участвам в организацията и реализацията на изложбата "Римска бронзова пластика от България" през 1984 година - в чест на Конгреса. От тази година датират и първите ми публикации, свързани с античния бронз.

Благодаря на доц. д-р Людмил Вагалински - Директор НАИМ - БАН, който направи първата научна редакция на книгата още през лятото на 2009 година; на проф. Васил Николов, който като директор на НАИМ, ме подкрепи в реализацията на този проект - още през 2005 година; на доц. д-р Маргарита Ваклинова, която повярва в мен; на доц. д-р Костадин Кисьов - Директор на АМ Пловдив; на проф. Божидар Димитров - Директор НИМ; на Катя Меламед - за приятелството, редакцията и превода на английски език; на доц. д-р Методи Манов; на колегите и приятелите от НАИМ, които ме подкрепяха през тези години.

Изказвам специални благодарности на директорите на музеите в: Плевен, Русе, Кюстендил, Казанлък, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Созопол, Несебър, Асеновград, Хасково, Варна и Велико Търново. Благодаря на всички колеги от музеите в страната, които ме подкрепиха и ми позволиха да проуча, да заснема и включа в книгата си материали от техните фондове.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^