Антихтонът на Данте (ISBN: 9789542806981)

Антихтонът на Данте (ISBN: 9789542806981)
Описание
Ключови думиЛитература, Роман, Трилър
Брой страници608

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

 
С бестселъра Мастиленият лабиринт Людмила Филипова ни отправи в едно легендарно приключение, което новият й роман Антихтонът на Данте превръща в още по-вълнуващо пътешествие. Като истински вълшебник книгата ни посреща с флорентинска легенда за „тайната на Десетте, скрита в текстовете на Данте Алигиери, вдъхновена от древна математическа формула. Антихтонът на Данте е добре обоснован пътеводител из хилядолетната история на Десетия елемент. Тук са закодираните огледални послания на Орфей и ръкописите на Алигиери. Тук е и загадъчната Книга на Енох. Главните герои пренареждат символите от тайния град на Копеде в Рим, като разкриват механизма на Десет хилядите земни вдишвания. Разгадават и свещената плоча на д-р Дий в Оксфорд и първото послание върху каменните глави край Железните врати на Дунав.
Романът предизвиква читателите да препускат по редовете на поредния Мастилен лабиринт, докато героите му преследват скрития ангелски елемент като ключ за най-пазената тайна. Елементът е достъпен само за малцина „докоснати, въпреки че към загадката на посланието му се опитват да се домогнат влиятелни личности и организации.
Антихтонът на Данте е роман метафора. Археоложката Вера и мистичният Ариман търсят огледалните си образи в приключения от легенди, древна философия, религия, астрономия и физика. Прекосяват десет кръга и сфери към тайните на Обратната земя, през Обърнатите полюси на значенията и към Антихтона, определян още от Питагор като Антиземя, докато намират пътя един към друг. Людмила Филипова безмилостно ни захвърля във вихър от повратности и загадки. Водовъртежът от символи, съкровени тайни, мечти и изследователски приключения обгръща всяка страница на романа, за да погълне и вас.
д-р Васил Стоянов, лингвист, Пловдивски университет
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^