Архиви на бъдещето: история на следващите 50 години (2012)

Архиви на бъдещето: история на следващите 50 години (2012)

Архиви на бъдещето: история на следващите 50 години (2012)

от 17,55 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиНаука
Езикбългарски
Брой страници360
Тегло407

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В продажба от 24.02. 2012 г

Тегло 0.400 кг

\"Провокативна книга! Слабо казано! Уверете се сами!\"
Стивън Форбс
В книгата Ричард Уотсън защитава реномето си на експерт по прогнозите и анализа на трендовете, като включва подробна диаграма на времевия хоризонт на изчезване и отмиране на различни обществени реалии, процеси и явления. Показва ни как неща, които в момента смятаме за даденост, до 2050 г. ще са изчезнали. Някои са очевидни: писането на писма, факс машините, монетите, петрола. И изведнъж се вцепеняваме: в този списък е и Белгия. Нима някои допуска, че белгийците ще са сред изчезналите видове към 2049 г?

Ако приемем, че на 21 декември 2012 година няма да настъпи свършекът на света, ще станем свидетели на няколко масови преселения. Това отчасти ще се дължи на политически и екологични събития, но масовата имиграция ще произтича и от нуждата да се намери решение на най-различни видове недостиг на таланти и умения. Китай ще направи нещо абсолютно неочаквано (като например да се срине или, по-вероятно, да обърне икономиката си навътре), Русия ще стане по-националистично настроена (и ще тръгне навън с военни цели) и ще създадем още няколко нови държави. Иначе животът ще си остане що-годе същият. Прогнозите не са шега работа – бъдещето никога не е просто екстраполация на настоящето. Неочакваните новооткрития и събития винаги дебнат зад ъгъла, за да спънат и най-добре обмислените ни планове – но все пак по-добре да имаме планове, отколкото въобще да не мислим за бъдещето. Но прогнозите всъщност не са главната тема на Архиви на бъдещето. Целта на книгата е да разкрепости колективното и индивидуалното ни мислене, за да видим познатото в нова светлина, а непознатото – с по-голяма яснота; целта ѝ е да накара всички ни – отделните хора, както и организациите, – да се замислим накъде сме се запътили и дали, когато стигнем там, ще си струва да останем.

Архиви на бъдещето е незаменимо четиво за бизнес аналитиците, стратезите и организациите, и предoставя богат материал, върху който да се замислим, докато стремглаво тичаме към бъдещето.

Ричард Уотсън е писател, лектор и професионален съветник за тенденциите на бъдещето, който прогнозира новооткритията и помага на организациите да планират различни сценарии и да овладеят влиянието на промените върху дългосрочните си стратегии. Роден във Великобритания, авторът прекарва повечето си време хиляди метри над земята в полети между Лондон и Сидни. Последната му книга e Future Minds, а зад гърба си има безброй съвместни проекти с компании, сред които IBM, Coca-Cola, McDonald’s, Nestlé, Toyota, Samsung, Министерството на образованието на Обединеното кралство и това на Австралия.

Ако кажем, че Уотсън провокира нови идеи и ни кара да се замислим за бъдещето, това би било твърде скромна оценка за реалните достойнства на тази книга. Всички сме изкушени да надникнем в бъдещето, а Архиви на бъдещето се приближава до мащабите на Нострадамус, като засяга теми като финансите, медиите, търговията и много повече.
Стивън Форбс

По-евтино от кристална топка и два пъти по-забавно... Отчасти като Жул Верн, отчасти като Малкълм Гладуел, Уотсън има дяволито чувство за хумор, а книгата му е провокативна, забавна и много приятна за четене.
Publishers Weekly

Футурологът Ричард Уотсън ни повежда в едно впечатляващо пътешествие. Вдъхновяващо четиво, което хвърля поглед 50 години напред в бъдещето. Смайващи предсказания, преплитащи се с измислени писма от бъдещето за по-добро илюстрира
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^