Армагедон в ретроспекция (2008)

Армагедон в ретроспекция (2008)
Описание
Ключови думиРоман
Брой страници192
Тегло215

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

\"Армагедон в ретроспекция\" е колекция от дванайсет произведения на Кърт Вонегът, засягащи две от най-важните за него теми: войната и мира. Писани в различни периоди от живота му и непубликувани досега, творбите разкриват вечното му противопоставяне на насилието и разочарованието от фаталното привличане на човечеството към него.
Често казваше, че трябва да е писател, защото не го бива за нищо друго. Не го биваше да е нечий наемен служител. През петдесетте за кратко беше нает в \"Спортс Илюстрейтид\". Отиде на работа, поискаха от него да напише кратък материал за някакъв състезателен кон, който прескочил оградата и опитал да избяга. Кърт гледал цяла сутрин белия лист, после написал: \"Конят прескочил шибаната ограда\" и си тръгнал, отново на свободна практика.

Тези писания, повечето без дата и до едно непубликувани, говорят достатъчно сами за себе си. Не се нуждаят от никакви коментари от мен. Дори и съдържанието на което и да е от тях да не ви е интересно, вижте структурата, ритъма, подбора на думите. Ако не можете да се научите на четене и писане от Кърт, може би трябва да се занимавате с нещо друго.
Последните думи от последната реч, която написа, са чудесен начин да се сбогува.

\"И ви благодаря за вниманието, и се махам от тук\"

Марк Вонегът
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^