Описание
Човечеството все още тръпне пред най-зловещото откритие на XX век - атомната бомба. Как бе създадена тя? През какви перипетии мина нейното реализиране и изпитване в секретните полигони и на живо - в Хирошима и Нагасаки? Какви бяха ролята и мястото на учените в този чудовищен процес на нахлуване в "светая светих" на материята - атомното ядро?
Как атомните шпиони разделиха "дявола" между великите сили в паритета, наричан от някои "равновесие на терора", и нямат ли те някаква заслуга за това, че и до днес на Земята не е разпалена опустошителна ядрена война?
Отговорът на тези и много други въпроси поднася Тодор Андреев в най-новата си книга, писана повече от осем години. В нея сенките от миналото ще възкръснат пред вас, облечени в чудесната художествена документалистика на автора, почти като живи, но все тъй недосегаеми.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^