Автобиография на един йогин (ISBN: 9789542612148)

Автобиография на един йогин (ISBN: 9789542612148)

от 17,96 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиЕзотерия
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Призната за една от 100-те най-велики духовни книги на XX век, „Автобиография на един йогин е истински шeдьовъp нa дуxовнaтa литepaтуpa. Книгата описва личните преживявания на Парамаханса Йогананда и обучението, което е получил от едни от най-големите учители на Индия.

В книгата той разказва и за своите удивителни преживявания с индийски светци и гуру, чиито имена са се превърнали в легенда. Описва срещите си с духовния водач на индийския народ Махатма Ганди, поета Рабиндранат Тагор, мъдреца Рамана Махариши, индийската светица Ананда Мои Ма, католическата светица Тереза Нойман, както и с най-почитаните духовни учители на Индия: Махаватар Бабаджи и Лахири Махашая.

От книгата личи както пълната отдаденост на автора на духовната му мисия, така и задълбоченото му познание за свещените текстове на ведическата литература и вещината му в различните йогистки практики. В паралелите, които Йогананда прави между индуизма и християнството, също прозира дълбоко познаване на духовните закони, залегнали зад всички религии.

„Автобиография на един йогин е безценен източник на информация за всички, които се интересуват от йога и източни учения и търсят себереализация и духовно израстване.

------------------
Парамаханса Йогананда е роден на 5 януари 1893 г. в гр. Горакхпур, Утар Прадеш, Индия, в набожно бенгалско семейство. Баща му – Бхагабати Чаран Гхош, е вицепрезидент на железопътната компания „Бенгал-Нагпур с успешна кариера и семейството неколкократно мени местожителството си. Освен в Горакхпур, те живеят в Лахор (Пакистан), Читагонг (Бангладеш) и накрая се установяват в Калкута, Западен Бенгал. От най-ранна възраст съзнанието и духовните преживявания на Йогананда са далеч отвъд обикновеното.

Днес името на Парамаханса Йогананда е известно на всички, които поне малко се интересуват от източни учения и йога. Той е един от хората, направили най-много за запознаването на западната общественост с индуистката философия и практиката на йогическа медитация.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^