Автографи издайници (ISBN: 9789549161663)

Автографи издайници (ISBN: 9789549161663)
Описание
Неподредени спомени

Разгръщам многобройните книги, получавани от мен през годините, върху чиято първа авторите са изписвали поне по два-три реда, преди да поставят своя "саморъчен подпис".
Образите им сякаш оживяват прел очите ми. В няколкото фрази се крие частица от най-характерното за тези личности: чувствителност, мисловност, светоусещане. Те без друго "издават" и взаимоотношенията между автор и адресат, тъй като най-конкретен е поводът за изписването на не многословното послание.
Категоричната "яснота" на автографа се допълва от датата, кога точно се е състояло или предстои да се извърши определено събитие. Но изписаните дни, месеци и години като че ли говорят и за нещо друго: за времената, когато е било осъществено, за цялостната атмосфера около нас - духовна и материална. Чрез тях. оживяват и други хора, с които сме общували по същото време. Възкръсват, скрити някъде дълбоко из "чекмеджетата" на паметта, отдавна забравени събития: лични, семейни, обществено-политичес
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^